Finanszírozás

Az Origo Input MG Kft. folytatja a 2010. őszén megkezdett mezőgazdasági finanszírozási tevékenységét. Finanszírozási szerződések alapján a szántóföldi növények legszélesebb körének inputanyag ellátására ad lehetőséget.

Az őszi vetésű gabonafélék között az étkezési és takarmánybúza, a takarmányárpa, az étkezési és takarmányrozs, tritikálé termesztéséhez tudunk halasztott fizetést biztosítani. Az egyéb növények közül takarmány- és waxy kukorica, ipari-, étkezési és madáreleség napraforgók, őszi káposztarepce, köles és cirok szerepel a már szerződött termények között, de kertészeti termékek közül az étkezési meggy és az étkezési alma, léalma termeltetése is gyakorlat.

Fentieken túlmenően a finanszírozási rendszerünk rugalmassága lehetővé teszi bármilyen egyéb szántóföldi-, kertészeti termék előállítását, kölcsönösen elfogadott egyedi feltételek alapján.

A társaság szoros kapcsolatot épített ki a mezőgazdasági inputanyag forgalmazók jelentős részével, úgy a tápanyag-utánpótlási anyagok, mint a növényvédő szerek és a vetőmagvak hazai gyártóival, illetve képviselőivel. A finanszírozási konstrukció által biztosított magas likviditás következtében, beszerzési árainkban a legkielégítőbb lehetőségeket tudjuk elérni és továbbadni partnereink részére.

Feltételeink közül az alábbiakat kell kiemelnünk:

  • A finanszírozási ciklus maximális futamideje 360 naptári nap.
  • A finanszírozás költsége a teljesítéstől a számlák fizetési határidejéig számított havi 0.7% mértékű kamat, melyen túlmenően semmilyen egyéb költség (szerződéskötési, bonyolítási, postázási díj stb.) nem kerül felszámításra,
  • A növénybiztosítás megkötésére a termelőnek is lehetősége van kialakult biztosítói kapcsolat esetén.

Telephelyeink

  • 6000 Kecskemét, Halasi út 19/A (a Baumax utáni felüljáró alatti úton, az Alcufer – hulladékgyűjtő – telep mellett)
  • 6528 Bátmonostor Széchenyi utca 034/12 hrsz. (A Vaskút felé vezető út mellett)

ÁSZF-ek